Aбонамент

Име
Фамилия
Email
И отново email адреса

Предпочитам да получавам писма в HTML формат (препоръчително)

Моля изберете бюлетин/ите с новини, за които искате да се запишете:

  • счетоводство
  • обществени поръчки
  • социално осигуряване
  • Европейски проекти
  • ЗБУТ
  • всички раздели

Отпиши се

Банер
Печат Е-мейл

нередности И КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, финансирани със средства от ЕС – практически примери и дискусия 2022ИЗМАМИ И КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, СЪГЛАСНО ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО- ПОНЯТИЯ И ОТГОВОРНОСТИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ЕВРОПРОЕКТИ. ПРАКТИЧЕСКИ АСПЕКТИ ПРИ КОНФЛИКТА НА ИНТЕРЕСИ, КАЗУСИ И ПРАКТИЧЕСКИ ЗАДАЧИ.


9 ноември 2022 г.

ПРИСЪСТВЕН СЕМИНАР + УЕБИНАР

Лектор: Дора Бурова- сертифициран одитор, експерт обществени поръчки с над 15 години опит в сферата на контрола на публичните финанси, включително контрола на обществени поръчки, финансирани със средства от ЕС


гр. София, хотел РАМАДА ****, бул. Мария Луиза 133, зала Рубин + ОНЛАЙН  УЧАСТИЕ


Рамада хотел, снимка


Целева група: експерти с отговорности по управление и изпълнение на европейски проекти, включително изпълнявани по Националния план за възстановяване и устойчивост; експерти с контролни функции – вътрешни одитори, финансови контрольори и др.


Цел:

1) да се придобият практически знания и умения за отговорностите при управлението и изпълнението на проекти относно измамите, корупцията и конфликта на интереси;

2) да се обсъдят практически казуси и примери;

3) да се дискутират идеи за прилагане на мерки за избягване на грешките при прилагане на европейското законодателство по темата.


Обучението включва преглед на:

- европейското законодателство относно измамите, корупцията и конфликта на интереси, включително Насоките относно избягването и управлението на конфликти на интереси съгласно Финансовия регламент (2021/C 121/01).

- анализ на практика на Съда на Европейския съюз относно конфликта на интереси, включително при възлагане на обществени поръчки;

- идеи за оптимизиране на процесите по управление и изпълнение на проекти с цел превенция на измами, корупция и конфликт на интереси.ПРОГРАМА


09 ноември 2022 г. (сряда)09.00-09.30 Регистрация на участниците

09.30-11.00  Понятия за измама, индикатори на измама и корупция съгласно европейското законодателство - Директива (ЕС) 2017/1371 на Европейския парламент и на Съвета и  Делегиран регламент (ЕС) 2015/1970 на Комисията.

Измами, корупция и конфликти на интереси като сериозни нередности при изпълнение на Националния план за възстановяване и устойчивост.

11.00-11.30 Кафе пауза

11.30-13.00  Конфликт на интереси – понятие съгласно чл. 61 от Регламент (ЕС, ЕВРАТОМ) 2018/1046 на Европейския парламент и на Съвета.

Практически аспекти при конфликта на интереси – Насоки на ЕК относно избягването и управлението на конфликта на интереси съгласно Финансовия регламент (2021/C 121/01) и практика на Съда на Европейския съюз.

13.00-14.00 Обяд в ресторанта на хотела

14.00-15.30 Конфликт на интереси при възлагане на обществени поръчки – Установяване на конфликт на интереси в процедури за обществени поръчки за структурни действия.

Практическо ръководство за ръководители на OLAF и практика на Съда на Европейския съюз.

15.30- 16.00 Кафе пауза

16.00- 17.30  Практически задачи:

- за оценка на риска от измами и

- казус за конфликт на интереси

Лектор: Дора Бурова

17.30 Закриване на семинара и раздаване на сертификатиТакса за участие в семинара: 338 лв. (без ДДС)

В таксата са включени: зала, лекции 8 уч. ч., техническо оборудване, учебни материали, 2 кафе- паузи, 1 обяд в ресторанта на хотела, сертификат за преминато обучение.

Отстъпки: При записване на втори и всеки следващ участник от организация- 5% отстъпка% отстъпка


Начин на плащане: по банков път 
Банка: ПРОКРЕДИТБАНК АД 
BIC: PRCBBGSF
Сметка: BG 29PRCB92301034794514


За валидна се приема заявка, за която има получени: бланка /форма/ за участие до 05.11.2022 г., или до изчерпване на местата в залата!!! Фактурите по извършените плащания се получават на семинара.

В основание на плащане посочете '' Участие в семинар на 09.11.2022' г.'

Ако имате нужда от хотелско настаняване, моля свържете се с нас!

Допълнителна информация: В София РАМАДА Хотел****, цени за наши участници- заплаща се на хотела:

  • единична стая - 80 лв. с богата закуска на блок маса, паркинг, безплатно ползване на фитнес център и плувен басейн в луксозния комплекс на хотела Виктория СПА, безжичен интернет.
  • двойна стая- 100 лв. със закуска на блок маса, паркинг, безплатно ползване на фитнес център и плувен басейн в луксозния комплекс на хотела Виктория СПА, интернет.

ВАЖНО!!! За участниците, които нямат възможност да присъстват в залата, може да го гледат ОНЛАЙН чрез платформата Zoom!!!

Уебинарът ще се проведе и през платформата Zoom (www.zoom.us).

Достъпът до обучението ще се осъществи чрез активиране на линк, който ще получите на посочения от Вас имейл, ден преди началото на уебинара. С този имейл ще Ви изпратим и допълнителна информация за уебинара. Всеки участник ще може да влиза в уебинара САМО от едно устройство.

Технически изисквания за участие в уебинара: персонален компютър, лаптоп, таблет или мобилен телефон. Работеща аудио система на устройството (тонколона/и или слушалки). Стабилна интернет връзка.

Участниците в обучението могат предварително да зададат въпроси или да предоставят казуси от своята практика по темата на имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .Лекторът ще ги коментира по време на обучението. Въпроси ще могат да се задават и по време на самото обучение !!!

Крайният срок за заявяване и заплащане на уебинара е 05 ноември 2022 г.

Такса за участие в уебинар: 300 лв. (без ДДС)

В таксата са включени: зала, лекции 8 уч. ч., техническо оборудване, учебни материали по имейла, сертификат за преминато обучение.

За заявяване на участие, кликнете тук.


За повече информация: 0889 416 048 или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


Фирма ТБМ Консултинг ЕООД си запазва правото за промени в програмата при непредвидени обстоятелства!!!